Rimmad bringa, dag 3



Jag gnider in resterande del av saltblandningen och breder sirap över köttstycket enligt Thoras instruktion.


"Med denna lake gnides köttet varje dag t.o.m. 2 gånger dagligen."


I min värld är lake en fisk och/eller en vätska, t.ex. saltlake. Skulle jag ha haft vatten i? Det står det inget om i receptet. Och det är väl knappast en fisk man ska gnida med nu plötsligt. Kan det vara så att en fyrakilosbringa vätskar så mycket att det blir en lake av vätskan och gnidsaltet? Inte lätt att veta. Bringan har börjat bli en aning grå på sina ställen och vissa kanter lite hårda. Salt ändrar ju texturen på kött, kanske är det på grund av det.

"Köttet kan kokas efter 3 dagar men vill man ha det saltare bör det ligga 12-14 dagar."

Jaha, det var ju ett tag. Men den har ju legat i tre dagar redan. Eller är det tre dagar från idag? Ganska stort spann är det också, i princip mellan 3 och 14 dagar. Jag börjar känna viss oro för slutresultatet.

Kommentarer

Populära inlägg